Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Beneficiile folosirii unui scaun ergonomic

Adaugat de mobiladecor 09.04.2020 0 Comentarii Articole Informative,

 

Majoritatea oamenilor petrec foarte multe ore pe scaunul de la birou, iar durerile lombare sau cervicale au devenind o normalitate pentru multi dintre ei si in conditiile in care vor continua sa lucreze intr-o pozitie incorecta, organismul fiecaruia va avea de suferit din cauza intregii presiuni la care este supus zi de zi.

 

In aceste conditii problemele de sanatate isi vor face aparitia cu usurinta,  dintre acestea cele mai frecvente fiind afectiuni ale coloanei vertebrale, boli de inima sau diabet.

 

Pentru a preveni toate aceste efecte negative ale lucrului de la birou, este important sa investesti de la bun inceput in confortul tau la birou, iar achizitionarea unui scaun ergonomic, care sa iti asigure o postura corecta in timpul lucrului, va  face ca starea ta generala sa se schimbe in bine. 

 

 


Ce avantaje ai daca  folosesti un scaun ergonomic la birou?

 


Grad ridicat  de confort

 

Pentru ca petrecem multe ore la birou, fara a ne ridica de pe scaun, lipsa unui scaun ergonomic, care sa ne asigure confortul necesar, se resimte in fiecare zi de la job. De aceea, unul dintre avantajele alegerii unui scaun ergonomic ar fi faptul ca acesta este proiectat pentru a asigura confortul si productivitatea la birou.

 

Aceste scaune sunt usor de utilizat si ofera un grad ridicat de confort, comparativ cu scaunele normale, pentru ca se pot ajusta si potrivi astfel incat sa corespunda nevoilor tale.

 

Cresterea productivitatii

 

Datorita faptului ca scaunele ergonomice sunt realizate pentru a se adapta nevoilor fiecarui utilizator, iar fiecare utilizator fiind diferit,  efectele pozitive ale folosirii acestui tip de scaun isi fac aparitia cu rapiditate, iar benficiile oferite nu sunt legate doar de imbunatatirea starii de bine, in plus, scaunele ergonomice fac ca timpul petrecut la birou sa para mai scurt si iar tu sa fii mai productiv.

 

Asadar, utilizarea acestor scaune creste productivitatea la locul de munca, deoarece vor exista mult mai putine distrageri de la activitatea pe care o desfasori. 

 

Atat timp cat disconfortul sau leziunile cauzate de un mobilier inadecvat, nu isi vor face aparitia in activitatile zilnice, cu atat mai mult oamenii vor fi mai implicati si mai productivi la job.

 

 
Beneficii pentru sanatate

 

Cea mai frecventa problema a persoanelor care petrec mult timp pe scaun este aparitia durerilor de spate, de aceea folosirea unui scaun ergonomic cu suport lombar ajuta la depasirea acestei probleme, asigurand suport pentru zona inferioara a spatelui si conferind astfel o pozitie corecta pentru coloana vertebrala pe toata perioada desfasurarii activitatii de birou.

 

O pozitie inadecvata pe scaunul de birou iti poate crea probleme cu circulatia sangelui, confruntandu-te chiar cu senzatii de amorteala si dureri ale picioarelor. Scaunele ergonomice te ajuta sa combati acest disconfort si sa elimini sursele aparitiei problemelor de sanatate, sezutul acestor scaune permitand ciculatia sangelui catre picioare.

 

In acelasi timp, o postura corecta pe scaun reduce riscul de a avea probleme cu zona cervicala prin scaderea rigiditatii de la nivelul umerilor si gatului, reducand aceste zone de stres, organismul va resimti diferenta.


Asadar, scaunele ergonomice asigura o postura corecta la birou si va scutesc de multe probleme de sanatate, care sunt generate de pozitia inadecvata la locul de munca sau acasa, iar atat timp cat organismul se bucura de confort in toata perioada lucru, rezultatele pozitive isi vor face aparitia cat mai rapid.

 

 

Etichete: Scaune ergonomice

Adauga un comentariu

Articole recente
Canapeaua neagra - usor de integrat in locuinta?

Canapeaua neagra - usor de integrat in locuinta?

mobiladecor 08.07.2020 0
Alegerea canapelei pentru living este o decizie importanta, iar multe persoane se blocheaza la acest subiect, fiind indecise in privinta achizitiei unei canapele de culoare deschisa sau de culoare inc...
Citeste mai multe
Sfaturi pentru a pastra canapeaua ca noua cat mai multi ani

Sfaturi pentru a pastra canapeaua ca noua cat mai multi ani

mobiladecor 04.05.2020 0
  Atunci cand cumperi o canapea noua esti incantat de aspectul ei si de senzatia placuta pe care o are la atingere, designul acesteia oferind un farmec aparte camerei in care este plasata canapeaua. C...
Citeste mai multe
Beneficiile folosirii unui scaun ergonomic

Beneficiile folosirii unui scaun ergonomic

mobiladecor 09.04.2020 0
 Majoritatea oamenilor petrec foarte multe ore pe scaunul de la birou, iar durerile lombare sau cervicale au devenind o normalitate pentru multi dintre ei si in conditiile in care vor continua sa lucr...
Citeste mai multe