-
Coșul este gol!
Atunci cand cumperi o canapea noua esti incantat de aspectul ei si de senzatia placuta pe care o are la atingere, designul acesteia oferind un farmec aparte camerei in care este plasata canapeaua.
Canapeaua va fi mereu un loc primitor in care te vei refugia pentru a te bucura de confort, fie dupa ce ajungi acasa de munca, fie atunci cand vrei sa stai cu cel dragi sau chiar si atunci cand vrei sa iei o gustare in sufragerie, in fata televizorului.
Dar, dupa o anumita perioada, canapeaua folosita pentru diverse activitati pare sa aiba nevoie de putin ajutor din partea ta, pentru ca trecand prin atatea experiente zilnice are nevoie de o anumita intretinere, astfel incat tu sa te bucuri mult timp de tot confortul si relaxarea pe care o meriti.
In continuare, venim in ajutorul tau cu cateva sfaturi utile pentru a pastra canapeaua intr-o forma buna pentru multi ani de acum incolo.
Fie ca detii o canapea din material textil sau din piele, este recomandat sa o feresti de razele soarelui, pentru ca expunerea prelungita la lumina solara iti va deteriora canapeaua, pot aparea pete pe tapiterie sau se poate deforma materialul. Foloseste draperii sau pozitioneaza canapeua intr-un spatiu ferit de soare si alte surse directe de caldura, pentru a-i prelungi durata de viata.
Pentru a indeparta mirosul neplacut al unei canapele folosite si de animalele de companie, poti apela la aplicarea pentru 15-20 de minute a unui strat subtire de bicarbonat de sodiu. Inainte de aplicarea stratului de bicarbonat, e important sa aspiri parul de animale si toate resturile care s-au acumulat pe tapiterie de-a lungul timpului.
O aspirare frecventa a canapelei are un efect pozitiv asupra aspectului sau, ajutand la indepartarea prafului si a resturilor acumulate in timp. Aspira si in locurile mai putin accesibile ale canapelei (pe sub perne, intre imbinari sau pe spatele canapelei), vei fi uimit sa descoperi cata murdarie se poate aduna pe parcursul utilizarii.
Asadar, aspira in fiecare luna canapeaua si sterge mecanismele de extensie cu o carpa moale, pentru a-i asigura o buna functionare in continuare.
Oricui i se poate intampla sa ii cada din pahar lichid sau din farfurie alimente chiar pe suprafata canapelei, dar in momentul acela trebuie sa actionezi imediat pentru a indeparta excesul de murdarie sau de lichid, folosind un prosop sau o carpa curata cu care sa tii apasat pentru a absorbi lichidul, nu este nevoie sa freci pentru ca vei deteriora tapiteria.
Inainte de toate, sigura-te ca ai citit informatiile referitoare la regulile de curatare oferite de producatorul canapelei si instructiunile de folosire ale produsului de curatare pentru canapele.
Foloseste apoi o solutie speciala pentru indepartarea petelor pe o portiune mica din canapea pentru a te asigura ca nu va fi afectata tapiteria. Prin miscari circulare de tamponare folosind o laveta moale, curata apoi intreaga pata.
Daca produsul folosit necesita clatire e important sa te asiguri ca ai clatit suficient incat sa nu mai ramana solutie in canapea, deoarece in timp se poate roade tapiteria canapelei.
Pentru a prelungi durata de viata a canapelei investeste in produse de curatare de calitate, unele produse ieftine pot contine substante chimice care sa deterioreze tesatura. In functie de tapiteria canapelei, alege produsele cele mai potrivite pentru intretinerea ei si verifica instructiunile de utilizare pentru a te asigura ca le folosesti corect. Testeaza produsul pe o suprafata mica si asigura-te ca nu este afectata tapiteria inainte de a-l folosi pe intreaga suprafata a canapelei.
Pentru a pastra pernele canapelei in conditii cat mai bune, este recomandat sa le scuturi periodic pentru a indeparta praful si parul de pe ele, iar in acelasi timp isi vor recapata si forma originala. Expunerea pentru o perioada scurta la lumina razelor solare, poate fi benefica, ajutand la uciderea acarienilor si bacteriilor de pe suprafata lor.
Un mic truc pentru a mentine forma pernelor ar fi sa alternezi intoarcerea pernelor pe ambele parti, astfel incat sa nu se aplatizeze doar pe o singura parte.
Surse foto: freepik.com
Adauga un comentariu